Valitse Kemijärvi

Kemijärvi; houkutteleva liiketoimintaympäristö

Kemijärven upea luonto tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia luonnosta ammentavalle liiketoiminnalle – metsäteollisuudesta matkailuun ja energiantuotantoon, luonnontuotteita unohtamatta. Yhdistettynä hyviin logistisiin yhteyksiin, kasvavaan matkailuun ja vaikkapa Nato-jäsenyyden taloudellisiin mahdollisuuksiin on kokonaisuus vielä osiaan suurempi.

Kompaktissa ja yritysmyönteisessä kaupungissa myös virkamiehet on helppo tavoittaa investoinneista tai muusta yhteistyöstä keskustelemiseksi. Innovaatiota ja kasvua tukevat myös alueen koulutuslaitokset ja motivoitunut työvoima. Hyvät julkiset palvelut, harrastusmahdollisuudet ja virkeä kulttuuritoiminta takaavat myös työntekijöiden viihtyvyyden ihmisen kokoisessa kaupungissa, jossa aikaa ei tarvitse uhrata jonottamiseen. Meillä ihmiset, luonto ja työ ovat yhtä lähellä toisiaan.

Erinomainen saavutettavuus

Kemijärvi on pohjoisen portti, joka tarjoaa erinomaiset logistiikkayhteydet yritystoiminnalle. Rautatie- ja maantieverkostot yhdistävät meidät kotimaan lisäksi suoraan Pohjois-Eurooppaan. Maayhteydet Ruotsiin ja Norjaan vain odottavat laajamittaista hyödyntämistä. Myös liikematkustaminen Kemijärveltä muualle Suomeen, Eurooppaan tai jopa kauemmaksikin on verraten helppoa ja nopeaa. Lappi maakuntana on paljon kansainvälisempi, mitä moni uskoisi – täällä ulkomaankauppaa voi tehdä jopa ilman matkustamista. Ja ei, tässä ei ollut lapinlisää.

Kemijärvi on myös Itä-Lapin keskus, josta enintään tunnin matkustusajalla tavoitat jopa viisi eri matkailu- ja hiihtokeskusta. Tunnin päässä on myös kansainvälinen maakuntakeskus ja yksi Suomen vilkkaimmista lentoasemista – josta edelleen noin tunnin lentoajalla oletkin jo Helsinki-Vantaalla. Pääkaupunkiin pääset vaihtoehtoisesti ja leppoisasti myös suoralla yöjunayhteydellä. Auton tai jopa moottorikelkan saa myös kätevästi mukaan.

Monipuoliset toimi- ja tuotantotilat

Veden ja raaka-aineiden ympäröimänä perinteisenä teollisuuspaikkana meiltä löytyy niin sopivat teollisuusalueet kuin kattavat yrityspalvelutkin. Sekä kaupungilla että yksityisillä toimijoilla on tarjota monipuolisesti tontteja ja kiinteistöjä yritystoimintaan. Alueelle kaavaillut voimalainvestoinnit parantavat energiaintensiivisen yritystoiminnan edellytyksiä entisestään.

Käyttökuntoisten kohteiden lisäksi tarjolla on myös kohteita, jotka pienillä lisäinvestoinneilla on mahdollista kunnostaa ja räätälöidä juuri sinun yrityksellesi sopiviksi tuotantotiloiksi. Business Kemijärveltä saat apua sopivan tontin tai kiinteistön löytämisessä toimintaasi. Meiltä voit myös hankkia jaetun oikeuden kalahallin tai luonnontuotekeittiön käyttöön.

Osaava ja sitoutunut työvoima

Ikääntyvässä Suomessa työvoiman saatavuus ja sitoutuminen ovat jo haaste. Samat haasteet ovat väistämättä edessä myös Kemijärvellä, mutta vielä nyt tilanne on verraten hyvä. Motivoitunutta työvoimaa on saatu yritysten tarpeisiin niin kaupungista kuin sen lähialueiltakin. Paikallinen työvoima on myös hyvin sitoutunutta, joten henkilöstön vaihtuvuus yrityksissä on tyypillisesti vähäistä.

Paikallisten TE-toimijoiden matala asiointikynnys ja tiivis vuorovaikutus auttavat sopivan työvoiman hankinnassa. Maakunnasta löytyy myös paljon osaamista ja kokemusta ulkomaisen työvoiman rekrytointiin. Yhteistyö ammatillisten koulutuslaitosten kanssa takaa, että koulutustarpeisiin löytyy aina ketterät, toimivat ja yrityslähtöiset ratkaisut.

Kaupungin hyvät palvelut, kiireetön ilmapiiri ja luonnonläheisyys mahdollistavat henkilöstölle toimivan tasapainon hektisen työn ja leppoisan arjen välillä.

Lisätietoja:

Jukka Rinne Toimitusjohtaja +358 (0)40 562 5615
jukka.rinne@kemijarvi.fi

Jari Polvi Yritys- ja hankeasiantuntija +358 (0)40 734 4152
jari.polvi@kemijarvi.fi

Maria Kiviniemi Yritys -ja hankeasiantuntija +358 (0)40 550 5986
maria.kiviniemi@kemijarvi.fi