Tunturikohteet

Kemijärvi sijaitsee keskeisellä paikalla Itä-Lapin tunturikohteisiin nähden; Kemijärveltä noin 50 km päässä etelään päin sijaitsee Suomu ja pohjoisessa siintää Kemijärvellekin saakka näkyvä Pyhätunturi. Läheisiä tunturikeskuksia ovat myös Sallan Sallatunturi, Rukatunturi Kuusamossa ja Posion Kirintövaara. Varsinkin kevätkausi tuo paljon matkailijoita myös Kemijärven ydinkeskustaan ostoksille. Läheisten tunturikeskusten palvelut, kuten esimerkiksi hiihtolatuverkostot, täydentävät hyvin Kemijärven palvelutarjontaa.

Saavutettavuudeltaan Kemijärvi sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Sähköinen yöjuna tuo matkailijat Lapin järvimaille, tarvittaessa oman auton kanssa. Matkailija voi myös vuokrata auton. Lisätietoihin linkki. Lisäksi Rovaniemen lentokentälle ajaa noin tunnissa.

Kemijärven kaupunki kehittää matkailua kehittämissuunnitelman mukaisesti. Valmistelussa ja rahoittajan käsittelyssä on myös useampi matkailua tukeva kehittämishanke. Hankkeiden tavoitteena on tehdä mm. Pyörä- ja melontamatkailua tukevia reittikartoituksia. Lisäksi Kemijärven luontoreitit siirretään outdooractive.fi sivustolle. Työ reittien siirtämiseksi uuteen alustaan on käynnissä.

Alueella on tarvetta majoitus-, ruoka- ja ohjelmapalveluyrityksille. Mikäli kiinnostuit sijoittumaan Kemijärvelle, ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Tutustu Suomu ja Pyhätuntureiden nykyiseen tarjontaan ja mahdollisuuksiin tarkemmin Visit Kemijärvi -sivustolla.

Suomutunturilta ja Pyhätunturilta löytyy Kemijärven kaupungilla myytävänä olevia vapaa-ajan sekä vakituiseen asumiseen tarkoitettuja tontteja matkailukeskusten läheisyydestä. Linkki: kaupungin verkkosivut/myytävät tonttikohteet kohteet. Kuva ja video myytävistä tonteista ja alueesta.

Yhteystiedot:

Jari Polvi
Yritys- ja hankeasiantuntija
+358 (0)40 734 4152
jari.polvi@kemijarvi.fi

Maria Kiviniemi
Yritys -ja hankeasiantuntija
+358 (0)40 550 5986
maria.kiviniemi@kemijarvi.fi

Jukka Rinne
Toimitusjohtaja
+358 (40) 562 5615
jukka.rinne@kemijarvi.fi